Over Frederike

Over Frederike

Mijn naam is Frederike van Schalkwyk-Dollen. Ik ben geboren 19 oktober 1977 in Rijssen en opgegroeid op een boerderij in Enter.

In juli 2011 ben ik verhuisd naar Zuid Afrika om via de stichting Kimon voor het project Goeie Hoop te werken. Dit is een veiligheidshuis voor kinderen. Vanaf juni 2013 ben ik via Kimon werkzaam voor Helderberg Uitreik.

Samenwerking Help Frederike Helpen met Helderberg Uitreik

Vanaf oktober 2016 word ik in mijn werk bij Helderberg Uitreik niet meer ondersteunt door Kimon, maar door het bestuur van de stichting Help Frederike Helpen. Helderberg Uitreik is de de zendingsorganisatie van de Helderberg gemeente (Dutch Reformed Church). Deze organisatie heeft zo’n 35 Evangelisatie en ontwikkelingsprojecten. Waarvan 10 projecten internationaal zijn. Zelf ben werkzaam in de omgeving van de Helderberg.

Ik werk in het Pêrel Projek van Helderberg Uitreik. De focus ligt op het weerbaar maken en in hun eigen kracht zetten van kinderen en mensen aan de rand van de samenleving. Het Woord van God is mijn inspiratiebron. Vanuit het Woord help ik mensen en moedig hen aan om anderen lief te hebben. Door evangelisatie, ontwikkeling van vaardigheden en opleiding zijn ze in staat om een beter toekomst voor zichzelf uit te stippelen.  Onze aanpak zorgt ervoor dat  mensen op de langere termijn in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Dit heeft ook een positieve uitwerking op hun directe sociale omgeving.