Over Frederike

Over Frederike

Mijn naam is Frederike van Schalkwyk-Dollen. Ik ben geboren 19 oktober 1977 in Rijssen en opgegroeid op een boerderij in Enter.

In juli 2011 ben ik verhuisd naar Zuid Afrika om via de stichting Kimon voor het project Goeie Hoop te werken. Dit is een veiligheidshuis voor kinderen. Vanaf juni 2013 was ik via Kimon werkzaam voor Helderberg Uitreik bij het Pêrel Projek.

Samenwerking Help Frederike Helpen met Helderberg Uitreik

Vanaf oktober 2016 word ik in mijn werk bij Helderberg Uitreik ondersteunt door het bestuur van de stichting Help Frederike Helpen. Helderberg Uitreik is een lokale zendingsorganisatie. Deze organisatie heeft +/- 35 Evangelisatie en ontwikkelingsprojecten. Waarvan 10 projecten internationaal zijn. Zelf ben werkzaam bij het Pêrel  Projek in de omgeving van de Helderberg.

De focus ligt op het weerbaar maken en in hun eigen kracht zetten van kinderen en mensen aan de rand van de samenleving.

Ik help vanuit compassie. Iedereen zou gelijkwaardige kansen moeten krijgen maar in de werkelijkheid is dat niet zo. Zeker niet in Zuid Afrika.  Ik wil graag kinderen/mensen helpen om hun mogelijkheden te vergroten Daarom help ik hen om te ontdekken wie ze zijn en wat hun ware identiteit is. Het Woord van God is mijn inspiratiebron.