BIJBELCLUB, SPORT, SPEL EN ZOVEEL MEER…

BIJBELCLUB, SPORT, SPEL EN ZOVEEL MEER…

Buiten spelen

Elke week na de bijbelles spelen we spelletjes op het sportveld. De kinderen zijn er dol op. Meestal kiezen ze zelf een spel en soms spelen we een nieuw spel. De spelers op de foto’s boven zijn uitgegooit maar, dat mag de pret niet drukken!!

Bijbelclubs

Elke week zijn er 3 bijbelclubs. Kinderen hebben hun eigen Ontdekkersclub boekje en krijgen beurten om te lezen. 

Uit dit boekje leren de kinderen over Wie is God, waarom heeft Hij ons gemaakt, Jezus de Verlosser, hoe kan ik een kind van God worden enz. Elk kind krijgt ook zijn/haar eigen bijbel en elke week leren ze een bijbelvers.

We doen meer..

Alle kinderen lenen  elke week of één keer in de twee weken leesboeken.
Na de bijbelles zijn we ook creatief bezig of spelen we spelletjes  om de tafel en maken een puzzel. Het Jip & Janneke en Holland memory spelletje is het favoriete tafelspelletje van bijna alle kinderen!

Huiswerklokaal, bijbelclub en een netbalteam

Netbal team

Linda helpt kinderen in de gemeenschap met hun huiswerk, de meeste van deze kinderen maken ook onderdeel uit van haar Bijbelclub en verder heeft zij een netbalteam opgericht Ze spelen nu regelmatig uit- en thuiswedstrijden. Pêrel Projek/Frederike ondersteunt Linda hierbij door haar te voorzien van school- en knutselmateriaal of boeken voor de bijbelclub of huiswerk, door het vervoer voor uitwedstrijden te betalen of simpel door even bij contacten  navraag te doen voor 2e hands sportschoenen.

Etenswaren en kleren uitdelen

Elke vrijdag krijg ik al het overtollige eten van een kleine supermarkt nabij de gemeenschap. Op dit moment krijgt elk gezin 1 keer per 4 weken een tas met etenswaren. 

 

Vorige week was het huis van een gezin  afgebrand en daardoor waren ze alles kwijt. Gelukkig kregen ze onderdak bij de buren. Dan kijk ik of we nog kleren hebben en zorg voor een aantal basisbehoeften zoals eten, ondergoed (en kleren als we die zelf niet op voorraad hebben).  Mijn collega stuurt een whatsapp aan een aantal mensen en vraagt hen om te helpen. Het gezin is inmiddels voorzien van alle basisbehoeften en er zijn mensen die helpen om weer een houten (wendy)huis op te zetten.

One thought on “BIJBELCLUB, SPORT, SPEL EN ZOVEEL MEER…

  1. Prachtige foto’s van mooie mensenkinderen!
    We wensen jullie veel zegen op dit mooie werk !
    Een hartelijke groet van
    Fam. Visser – Rijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *