Fotoverslag december / januari / februari

Fotoverslag december / januari / februari

De afgelopen maanden hebben we zeker niet stil gezeten Hieronder vind je een fotoverslag van de activiteiten.

In januari en februari hebben deze vrouwen geleerd hoe zij Ecobricks moeten maken. Ecobricks zijn gemaakt van schoon en droog plastic. De bedoeling is dus om Plastic flessen te vullen. Voor elke gevulde fles krijgen ze een vast bedrag uitbetaald.
De scholen zijn weer begonnen en het huiswerklokaal van Linda is weer open.
De meeste mensen hebben aan het begin van het jaar geen geld om schoolspullen te kopen. Omdat we de jongeren op het voortgezet onderwijs ook wil ondersteunen hebben we in januari schoolspullen gekocht en zij kunnen het tegen de helft van de prijs bij ons kopen. Dit mogen ze dan een maand later betalen.
Kinderen uit de gemeenschap die naar de lagere school gaan hebben in december allemaal pakketjes met schoolspullen ontvangen.
Voor de feestdagen in december ontvangen de ouderen in de gemeenschap altijd kerstpakketjes met etenswaren.
Foto boven en onder: Met de kinderen die in 2021 de bijbelclub bijgewoond hebben, hebben we het jaar afgesloten met een bingo. Zoals ze in het Afrikaans zeggen: Dit was baie lekker!
Het Faure Rugby-team sloot het jaar in december af met een worstbraai. Met dank aan vrijwilliger Johan die 6 maanden per jaar wekelijks de rugby training verzorgd.

Bijna elke week op vrijdag ontvangt Perelprojek  overtollig voedsel van de een kleine supermarkt die ik dan uitdeel in de gemeenschap. Zo krijgt iedereen ongeveer 1 x per 5 weken een voedselpakketje. Daar zien ze altijd heel erg naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *