Zuid Afrika in lock down

Zuid Afrika in lock down

Het corona virus heeft een aantal weken geleden ook Zuid Afrika bereikt. Sinds Donderdagavond 26 Maart 2020 is Zuid Afrika in lock down.

Omdat miljoenen mensen hier in townships leven en zich niet kunnen afzonderen wanneer ze ziek zijn, heeft de regering al in een vroeg stadium besloten om in een lock down te gaan. Deze maatregel is genomen om de snelheid waarmee het Corona virus zich verspreidt af te remmen. Op dit moment zijn er 1462 mensen (geïdentifiseerd) besmet met het Corona Virus. Lees meer over de situatie in ZA in dit bericht van de BBC.

Een Township in Zuid Afrika.

Thuis zitten zonder inkomsten

Zoals overal in de wereld zijn er in ZA ook heel veel mensen die als gevolg van het Corona virus hun inkomsten verliezen. Het raakt ook heel veel mensen met lage inkomens die geen reserves hebben.

Frederike deelt daarom 2x per week een voedzame warme maaltijd uit aan +/- honderd kinderen in de gemeenschap waar ze werkt. Hierbij wordt ook één keer per week zeep uitgedeeld.

Verder ontvangen een aantal gezinnen etenswaren zoals brood en groente.
Deze etenswaren krijgt Frederike via een distributiecentrum. Dit wordt zo goed als mogelijk verdeeld onder de huisgezinnen in de gemeenschap. Het is helaas niet voldoende om elke week aan alle behoeftige gezinnen te voorzien.

Sponsor 8 maaltijden voor €  5,00

Wilt u helpen? Door € 5,00 over te maken naar onze stichting geeft u aan 8 kinderen 1 maaltijd. Hiermee maakt u een groot verschil in het leven van een kind in Zuid Afrika.

Eenmalige donatie

Steunt u het werk van Stichting Help Frederike Helpen in Zuid-Afrika? Uw gift kunt u overmaken naar: IBAN: NL02 RABO 0309 8560 43 t.n.v. Help Frederike Helpen. Omschrijving: Maaltijd

Of klik hier om online te doneren.

Baie baie dankie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *