Terugblik op een gezegend kamp

Terugblik op een gezegend kamp

Van 7 tot 11 december jl. heeft het Koningskinders Avontuurkamp plaats gevonden.
We (alle kampleiders) kunnen terugkijken op een gezegend kamp! Er heerste een goede sfeer. De jongeren maakten al snel nieuwe vrienden. Het thema van het kamp was: ‘Hey! Wat is jou storie?’ (‘Hey! Wat is jouw verhaal?’)

Koningskinders Avontuurkamp 2016

Thema: wat is jouw verhaal?

Iedereen heeft een verhaal om te vertellen, een eigen levensverhaal. In elke verhaal zijn karakters (mensen) die een rol spelen in jouw leven. Sommige verhalen zijn mooie liefdesverhalen, andere verhalen zijn vol drama, intrige of kronkels.

De vraag is: ‘Hoe gaat het slothoofdstuk eruit zien? Hoe gaat het verhaal eindigen? Met Jezus Christus of zonder Jezus Christus?’ Het verhaal van God is een liefdesverhaal. Johannes 3:16.
Johannes 3:16. God het die wêreld so lief gehad dat Hy sy enigste Seun gegee het, sodat die wat in Hom glo, nie verlore sal gaan nie maar die ewige lewe sal hê

Christus is naar deze wereld gekomen en heeft ons voorgeleefd hoe wij moeten leven

Iedere ochtend na het ontbijt hield elke groepsleider met zijn/haar groep een bijbelstudie. Ook in de avond na het samen zingen deden we opnieuw een korte bijbelstudie. Elke groepsleider las samen met zijn/haar groep de betreffende bijbelteksten en behandelde daarna de vragen. Vragen zoals:

  • ‘Waarom heeft Jezus de menselijke natuur aangenomen?’
  • ‘Wat kunnen wij leren van het feit dat Jezus gehoorzaam was tot de dood toe?’ (Fil.2:5-11)
  • ‘Wat gebeurt er als we ons eigen verhaal schrijven zonder Jezus?’
  • ‘Wat betekent het dat wij dezelfde gezindheid moeten hebben als Jezus?’

Dit is maar een klein tipje van de bijbelstudies die we gedaan hebben. We hebben onder andere ook naar het leven van Naomi en Ruth en Paulus gekeken.

Mijn groep was erg betrokken bij de bijbelstudies. Iedereen had wel wat te vertellen. Het was mooi om te horen dat ze ook beseften dat als ze een kind van God zijn, dit niet betekent dat hun leven altijd over rozen gaat. Dat was namelijk ook één van de vragen.

Koningskinders Avontuurkamp 2016

Niets kan ons scheiden van de liefde van Christus

Maar in Romeinen 8:31-39 lezen we dat als we een kind van God zijn niemand ons kan scheiden van de liefde van Christus! We weten dat er honger, vervolging en geweld in de wereld is, maar niets kan ons scheiden van de liefde van Christus Jezus.

Elke keer als ik dit lees, zoals zoveel andere verzen, ben ik sprakeloos. Hoe groot is dit! Als Jezus Christus je Verlosser is, dan weet je waar je verhaal gaat eindigen, ook al stormt het om je heen.

Koningskinders Avontuurkamp 2016

Andere activiteiten die we tijdens het kamp hebben gedaan: zwemmen, kanoën, high ropes, lowe ropes, spelletjes waar het vooral om samenwerking gaat, schattenjacht, een natuurwandeling en de traditionele potjiekoscompetitie (vlees en groente in één pot koken, buiten boven een vuur).

Blanke kinderen nemen ook deel aan dit kamp

Zoals je op de foto’s kunt zien waren er ook veel blanke kinderen op het kamp. Deze kinderen kunnen ook in moeilijke omstandigheden komen net zoals de andere (donkere) kinderen. De meeste van deze kinderen hebben ook geen gewoon huis om in te wonen. De arme blanken wonen hier in stacaravans of ook in houten huisjes. Ook hiervoor is een project om deze mensen te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *