Noor is een zelfstandige ondernemer!

Noor is een zelfstandige ondernemer!

Deze blog gaat over Noor

Naaicursus - Pêrel Projek

Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Sinds begin 2016 neemt zij deel aan de naaicursus van het Pêrel Projek. Noor werkte eerder als verpleegster in een verzorgingstehuis. In de afgelopen drie jaar heeft ze twee keer een beroerte gehad. Maar ze is sterk en vecht om de functionaliteit van haar lichaam terug te krijgen. Met haar linkeroog kon ze een tijdje niet zien, maar dat gaat weer beter. Haar oog wijkt wel af naar links. Volgens Noor helpt het om na de beroerte vreselijke zure snoepjes te eten (die matjes). Dat hielp om haar spraak terug te krijgen.

Ik zit niet stil

Nu ze niet meer als verpleegster werkt, is ze bezig met naaldwerk en haken. Ze wist al hoe een naaimachine werkte, voordat ze naar onze cursus kwam. Ze vertelt dat ze op de naaicursus van het Pêrel Projek heeft geleerd om met een lockmachine te werken en daarnaast ook heel veel andere nieuwe dingen.
Noor: ‘Nu heb ik ook geleerd om een rits in te zetten, kussens te maken, etui’s, pannenlappen, opbergzakken, verschillende soorten tassen, t shirts en broeken te naaien. Ik heb een passie voor naaldwerk. Ik zit niet stil. Andere vrouwen bij de cursus vragen waar ik de tijd vandaan haal om alles te doen wat ik doe’.

Bestellingen uit de wijde omtrek

Noor vertelt verder: ‘Mensen uit mijn dorp plaatsen bestellingen bij mij en ik verkoop nu de dingen die ik maak. Mijn zus die 70 kilometer verderop in Paarl woont plaatst ook bestellingen bij mij. De mensen uit haar kerk willen graag mijn producten kopen. De levenskosten zijn hoog en daarom ben ik blij dat ik op deze manier ook financieel kan bijdragen in ons gezin.’ Ik zie elke week erg uit om de naaicursus bij te wonen. Ook omdat er altijd een opening met gebed en Bijbellezen gehouden word. Het Woord van God betekent alles voor mij. Ik kan niet zonder God leven. Het Woord verbindt ons als vrouwen bij de naaicursus aan elkaar en we bemoedigen elkaar.

De naaicursus van het Pêrel Projek heeft Noor geholpen om inkomsten te genereren. Help Frederike Helpen ondersteunt de naaicursus van het Pêrel Projek. Wij zijn blij dat we een positieve bijdrage kunnen leveren in het leven van Noor. Ze is nu een zelfstandige ondernemer die kracht put uit het Evangelie.
Bekijk ook even de foto’s van de producten die zij levert.

Naaicursus Pêrel Projek
Tassen die Noor gemaakt heeft. De tas rechtsboven is geweven.

 

Naaldwerk - Pêrel Projek
Jurken die Noor gemaakt heeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *