Wees vriendelijk voor iedereen!

Wees vriendelijk voor iedereen!

Op maandagmiddag heb ik altijd een bijbelclub. Kinderen van groep 3 t/m groep 8 en één meisje die op het voortgezet onderwijs zit nemen hier aan deel. Ik ben nog op zoek naar iemand die de kinderen van groep 3 en 4 een les apart kan geven. De les die ik voor de oudere kinderen aanbied is eigenlijk niet zo geschikt voor groep 3 en 4 kinderen omdat zij nog niet (alles) kunnen lezen.
Als we de groep opsplitsen kunnen we rekening houden met de leeftijd en het niveauverschil van de kinderen.

Eerder waren er twee meisjes, Noël en Esther, die op het voorgezet onderwijs zitten. Helaas is Esther afgehaakt, omdat ze verkeerde vrienden heeft gekozen. Deze meisjes hebben nu al een aantal maanden ruzie met elkaar. Elke keer als ik één van hen zie vraag ik hoe het gaat en of ze het al weer bijgelegd hebben. Maar van beide kanten blijft het antwoord ‘nee’.

Zoals ik begrijp is Esther in het bijzijn van de verkeerde vriendin vreselijk onbeschoft tegen Noël geweest en sindsdien negeren ze elkaar.

Gebed

Deze week tijdens de bijbelclub heb ik tijdens het gebed gebeden dat Noël Esther zal vergeven en weer vrienden met haar zal worden. Het werd muisstil alsof alle kinderen met ingehouden adem zaten te luisteren. Toen ik Amen had gezegd riep Lollie, 6 jaar oud, onmiddellijk: ‘Tannie!! Noël kan geen vrienden zijn met Esther!!! Want Esther drinkt alcohol!!’ Ik kijk even verbaasd dat dit zo krachtig en verontwaardigd uit haar mond komt. De andere kinderen bevestigen dat Esther alcohol drinkt, ze is 14 jaar. Ik vraag me af of dit een verhaal is wat van een muis een olifant is geworden?? Ik vraag dus even door hoe ze dat zo zeker weten. Het blijkt dat Lollie en haar moeder bij Esther in huis wonen. Esther is blijkbaar haar tante. Ik hoor nog wat details en besluit het verhaal voor waar aan te nemen en zeg dat het inderdaad beter is dat ze geen vrienden zijn. Maar…

De volgende vraag die ik de kinderen stel is: ‘Betekent het dat Noël en jullie allemaal niet vriendelijk hoeven te zijn tegen Esther?’

Bijbelse opdracht

Als jullie zeggen dat je Jezus wilt volgen dan moeten we wel vriendelijk zijn tegen Esther. “2 Timotheüs 2:24 leert ons dat we geen ruzie moeten maken en vriendelijk moeten zijn tegenover iedereen”. Als zij voor de verkeerde dingen kiest betekent dit niet dat wij onvriendelijk tegen haar mogen zijn. Oei, wat een moeilijke opdracht, maar we kunnen er niet omheen.

En jullie moeten vooral voor haar bidden! Waarop Lollie onmiddellijk roept: ja tannie!! Ik zal zondag in de kerk voor haar bidden.

Moeten we daar werkelijk mee wachten tot het zondag is, vraag ik? Dat kan vandaag toch ook?! Bidden doe je niet alleen in de kerk. Je kunt overal praten met de Heere. Oke tannie. Ik zal vanavond bij haar bed gaan staan bidden, antwoord Lollie!

Bijbelclub Pêrel Projek
Heb je vijanden lief, maak geen ruzie maar wees vriendelijk met iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *